Річниця утворення Китайської Народної Республіки.

Річниця утворення Китайської Народної Республіки.

Прийом з нагоди річниці

КНР 67 років

67-му річницю проголошення КНР, головне державне свято, в Китаї відзначили 1 жовтня 2016 року . Це свято відзначалося пишно та яскраво. З тього дня почався так званий золотий неробочий тиждень, коли буквально вся країна занурюється у святкування. Вулиці міст прикрашали великими композиціями з живих квітів, навколо рясніли червоні національні прапори Китаю. Сім днів тривали народні гуляння, а завершилися вони грандіозним феєрверком.

Вийшло доторкнулися до великого свята Піднебесної і в Києві. 30 вересня пройшов офіційний прийом Посольства КНР  в готелі «InterContinental Kiev» з нагоди 67-ї річниці Утворення КНР.

Було багато почесних гостей, які прийшли привітати нового Надзвичайного і Повноважного Посла КНР – пана Ду Вея.

67godovshchina1

Це і перший віце-спікер Верховної Ради VIII Ірина Геращенко і віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, посли та дипломати з більш ніж 50 країн. Також представники бізнесу і військових відомств багатьох країн, а також всі ті, кому небайдужий Китай. Всього – понад 400 осіб.

Офіційна частина заходу почалася з виступу Надзвичайного і Повноважного Посла Китайської Народної Республіки в Україні Ду Вея:

Любі гості,

Вітаю нових і старих друзів, китайських та іноземних гостей, і всіх присутніх сьогодні на Прийомі з нагоди святкування Дня утворення Китайської Народної Республіки.

За 67 років з дня свого утворення Китайська Народна Республіка пройшла чудовий і грандіозний шлях розвитку і досягла значних досягнень, які здивували весь світ. Ці досягнення були досягнуті завдяки невпинним зусиллям і великому праці китайського народу, а також п’яти «повчанням» Комуністичної партії Китаю.

– Ми наполягаємо на пошуку шляхів розвитку, що відповідають специфіці країни. Китайська нація вміє добре вчитися і володіє упевненістю. Індійський буддизм, поширений в Китаї, сформувався в Дзен з китайською специфікою; теорія марксизму, введена в Китаї, перетворилася в Соціалізм з китайською специфікою; західна ринкова економіка, введена в Китаї, перетворилася в ринкову економіку з китайською специфікою. А китайська специфіка – це наш культурний фон, це наш національний колір, і це основа сталого розвитку процвітання китайської цивілізації за п’ять тисяч років.

– Ми наполягаємо на проведенні стратегічної політики реформ і відкритості. Китайський народ зі свого власного історичного досвіду і уроків, глибоко усвідомлює, що будь-яка окостенелость і самоізолювався нація не має перспектив. Сьогоднішній Китай вже вступив в новий етап структурних реформ і всебічної відкритості, метою якого є зміна концепції розвитку, врегулювання його темпів, підвищення його якості та інновація його рушійних сил. Кроки реформ Китаю ніколи не зупиняться, двері відкритості Китаю ніколи не закриються.

– Ми наполягаємо на здійсненні керівного курсу суворого внутрішньопартійного управління КПК. Влада розбещує, абсолютна влада розбещує абсолютно. Як правлячої партії, КПК за 60 з гаком років стоїть непохитно, при цьому дуже важливими факторами є постійні пильність і безперервне самоочищення. З цією метою ми безперервно прагнемо вдосконалювати систему нагляду над владними повноваженнями, строго протистояти корупції і заохочувати очищення партії, всіма силами «замкнути влада в клітку системи», щоб забезпечити схвалення і підтримку від народних мас.

– Ми настійно дотримуємося самостійної незалежної мирної зовнішньої політики. У Китайського народу було сто з гаком років принизливої ​​історії агресії і рабства, тому він особливо посилено береже свій державний суверенітет і національну гідність, і також береже мирну обстановку, придбану ціною великих жертв. У міжнародних справах ми постійно дотримуємося принципів об’єктивності та справедливості, ніколи не прив’язуємося і не прогинається перед будь-якими зовнішніми силами. У той же час, ми завжди ставимо світ на найвищий рівень, активно беремо участь у вирішенні гарячих конфліктів, зберігаючи мир в усьому світі.

– Ми наполягаємо на концепції взаємовигідного та взаімовиіграшного співпраці. З створення мережі глобального партнерства до просування будівництва Азіатсько-тихоокеанської зони вільної торгівлі. З висунення концепції розвитку «Один пояс, Один шлях» до просування реформи системи глобального управління в рамках Великої двадцятки, Китайські ініціативи все глибше роблять свій вплив на весь світ, і китайське розвиток пропонує все більше вигод всьому світу.

Любі гості,

Я прибув в 67godovshchina7Україну лише 100 з гаком днів тому, цей недовгий час, але вражень – маса, головне ж полягає в трьох наступних пунктах:

По-перше, китайсько-українські відносини живлять внутрішню духовну стрічку. Китай і Україна дві дуже схожі нації. Ми всі миролюбні, дорожимо культурою, цінуємо сімейне вогнище і шануємо працю. Хоча ми і знаходимося один від одного за десятки тисяч кілометрів, але загальні цінності дають нам можливість взаємно визнавати і поважати один одного. Я навіть жартував з моїми українськими друзями, що «Китай – це немов Україна в Азії, а Україна – це Китай в Європі».

По-друге, китайсько-українська дружба має міцну народну базу. Любов України до китайської культури справляє глибоке враження, ознайомлення і інтерес китайського народу до України стає все глибше і ширше. У міру безперервного просування заходів лібералізації візового характеру між народами двох країн, культурні контакти між Китаєм і Україною зустрічають новий пік.

По-третє, китайсько-українське співробітництво обіцяє широку перспективу розвитку. У цьому році в Києві відповідні органи Уряду Китаю і України по космічному, науково-технічного, торговельно-економічного та установ охорони співпраці провели засідання. Що заклало підготовчий фундамент для проведення Третього Засідання даної Комісії.

У міру всебічного розгортання китайсько-українського співробітництва в різних сферах, двостороннє співробітництво вже зміщується зі своєю старою моделлю. Де Уряд відіграє провідну роль, на новий етап «подвійного мотора» з рівними частками участі Уряду та приватних підприємств, використовуючи ресурси та центральної влади, і місцевих самоврядувань. Тому, Я знаходжу впевненість в майбутньому китайсько-українських відносин.

А зараз, я пропоную –

за 67-у річницю утворення Китайської Народної Республіки,

за 25-ту річницю Незалежності України,

за дружбу між народами Китаю та України,

за здоров’я дорогих гостей,
до дна!

ІНШІ НОВИНИ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *